Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś Ci opowiem..
Ta krótką historię..
Zresztą po co czekać..
Lubię z Tobą rozmawiać godzinami..
Choć to zwykle mój monolog..
Spacerować razem w te ciepłe wieczory..
Choć włóczę się sam.
Uśmiechać się do Ciebie..
Do siebie..
Podawać Ci rankami szklankę mleka..
Która spada by o podłogę trzasnąć..
Kłaść się do naszego łóżka co noc..
Choć Ty setki mil stąd..
Wdychać zapach konwalii..
Przecież też to czujesz..
Przytknąć nos do okna i patrzeć na deszcz..
Wyciągać dłoń do Twojej..
Która spada bezwładnie..
Podarować sercom kawałek naszego snu..
Który zawstydza wszystkie romanse
Który nie pozwoli nigdy spaść mi na sam dół.

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!