Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zawód - Chirurg

Kiedyś byłem mały ...
pyszny, dumny i zuchwały ...
ale potem zjawił się on
i na zawsze zmienił mój dom ...

Jesteś tym czym jesyeś ...
wodą, ziemią i powietrzem
i jeśli chcesz to powalasz z nóg,
jesteś Bogiem a twe imię to Ból ....

Ty tylko, jako jedyny,
powalasz z nóg chłopców i dizewczyny
i dajesz rzeczywistości nowy smak ...
tak jest teraz i nigdy nie było tak ...

w lutym operacja mnie czeka
i jest to aktem człowika,
który posiada siłę i odwagę
by temu schorzeniu
raz na zawsze dać radę ...

młotek i dłuktko w dłoń
i tutaj jawi się On ...
zbawca mej strasznej martwicy,
chirurg co zawód swój ćwiczy.

71 028 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    11 May 2020, 07:42

    Taka jest dola pisania wierszy po pijaku