Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowy dom

kiedyś być może dziś
otworzę kredens
i powycieram łyżki
noże
widelce
swoich myśli

rozczeszę długie brązowe włosy
czarne
lustro uśmiechnie się

wszystko będzie jak dawniej
czyli teraz

pościelę łóżko
w nowym domu
tak zwyczajnie

a może nawet potknę się o kant dywanu
jak zawsze

a serce tylko będzie bardziej puste
puste

jakby brakowało
starych ludzi
w nowym domu

1377 wyświetleń
29 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!