Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Snu Sens"

Kiedy rano znowu wstaję
Myślę ,,,, co to był ,,,za sen ?
Wciąż obiegam myśli skrajem
Czy co śniłem , jeszcze wiem ?

Wielu twierdzi że zaklęte
W wnętrzu sennym są,,, sekrety
Te życiowe i namiętne
Co to wady i zalety

Dni dzisiejszych i wczorajszych
Wspólnym kodem w związek łącza
I tych skromnych i zuchwalszych
Z życia biegiem,,,, razem,,, plączą

Nie znam sensu takich splotów
Nie pamiętam swoich snów
Jestem jednym z tych idiotów
Co to tylko , siebie znów

Beda sprawdzać , będą gnębić
By odnaleźć sens , tej mary
Co ją próbujemy zgłębić
Choć to przecież ,,,,,,, dla nas,,,,, czary

Janusz Dziewanowski

16 694 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    14 September 2012, 15:11

    Bardzo lubię śnic więc ten wiersz przemawia do mnie-pozdrawiam:)

  • Gaia

    14 September 2012, 11:09

    Może i nie wiem jak to jest ze snami w istocie. Jednak wiersz przeczytałam z ciekawością. Przyjemne to było zatrzymanie :)

  • agniecha1383

    14 September 2012, 10:04

    ładną poezją karmisz cytaty:)pozdrawiam

  • R.A.K.

    14 September 2012, 09:12

    Bardzo ładnie piszesz Januszu!

    Pozdrawiam :)