Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie ma nic

Kiedy piasek Key West znajdzie się w twoich butach,
nie będziesz mógł wrócić tam, skąd przyszedłeś.

~ R. P. Evans

po tamtym domu
pozostały tylko buty pełne piasku
jakbym nie mogła zapomnieć
skąd przyszłam

i dokąd nie wrócę

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 13 March 2013, 11:31

    Kup nowe buty, wszystkie dziewczyny tak robią. :)
    Przeszłość pozostaje w nas, kształtuje, uczy, czasem boli...
    Ale piasek w klepsydrze sypie się dalej.
    Pozdrawiam :)

  • 13 March 2013, 11:24

    Powrót do czegoś, czego nie ma może przypominać tylko ból.
    Natomiast pamięć z biegiem lat przestaje mieć żal. Zaczyna patrzeć na to z pewnym dystansem.

    Ale to wszystko zależy, jaki jest człowiek.

  • 13 March 2013, 11:08

    Powroty nie zawsze sprawiają ulgę i ukojenie. W sumie zależy... od punktu siedzenia.

  • 12 March 2013, 23:22

    Piasek, a potem babki...

  • sprajtka

    12 March 2013, 22:50

    Piasek, a potem szklane oczy...