Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy znowu na mnie spojrzysz
włosy moje rozwieje wiatr
oczy uśpione, usta rozchylone
słowa przywarły na skraju
cisza tak uległa wspomnieniom
nic się nie zmieniło
wszystko jest jak dawniej
a jednak jest inaczej
jakby piękniej, dojrzalej
na płótnie życia
skrawek pusty się ostał
zapomniałeś dokończyć dzieła miłości ?
dotknąłeś ust moich
milczenie na nich zastygło
i tylko ciepłem spojrzenia zbudziłeś dzień
nie czas na koniec, kochanie
to początek nowego...

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!