Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nie znikaj "

Kiedy znikniesz...
Zapłaczą wierzby, topole...
Bławatki, róże w ogrodzie...
Oczy i serce moje

Nie znikaj jesienią
Pozwól cieszyć oczy
Serce karm wzruszeniem
Myśli daj ukojenie...

Oczami duszy bądź
Wierszem tłumy porywaj
Nie przestawaj pisać
Na laurach nie spoczywaj...

19:21

Inspirowany wierszem Macieja z dnia 11.10.2020 z godziny 18:40
Gratuluję Ci talentu.

281 010 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
  • Maciek Zz

    11 October 2020, 20:25

    Co tu dodać mam słodka Czekoladko...
    Sprawiłaś, że serce zabiło wartko.
    Twojemu pisaniu, wielkie dzięki,
    bo czuję serca dźwięki. 🤗