Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza pomaga w miłości

Kiedy wszyscy ludzie i ich słowa
zawodzą, nie pomagają,
wówczas najwięcej do myślenia
daje cisza, ten nieubłagany stan,
który nieraz nas przytłacza,
nie po to byśmy się załamywali,
ale po to aby każdy z nas
uświadomił sobie, że szczęście
człowieka nie zależy tylko
od niego samego, a uzdalnia
do patrzenia przez pryzmat
potrzeby drugiej osoby,
która poza miłością
nie oczekuje niczego w zamian,
a ofiarowując siebie
nie patrzy w tył,
nie myśli o tym
ile ją to kosztuje
i nie zniechęca się
pomimo wielu przeciwności,
...po prostu kocha.

11 999 wyświetleń
65 tekstów
27 obserwujących
  • honey_007

    4 June 2010, 14:32

    Dziękuję, po takich słowach to aż się rumienię...czuję się zaszczycona :)
    A zdradzisz, o które zdanie chodzi...?

  • Bezsens

    3 June 2010, 23:33

    Wiem, że są ! :) I to świetne są wszystkie !
    I mam taki jeden mój ulubiony, w zeszycie jest..
    Szczególnie jedno zdanie, które chyba będzie mi towarzyszyć prze całe życie :):)

  • honey_007

    3 June 2010, 22:58

    Niestety nie...ale myślę, że niektóre moje wiersze też są godne uwagi :D

  • Bezsens

    3 June 2010, 22:53

    Myślałem, że cytujesz jakiś swój wiersz :)

  • honey_007

    3 June 2010, 22:47

    To nie moje...nie jestem aż tak zdolna ;)
    To Budka Suflera "Cisza jak ta" (dlatego cudzysłów)

  • dariaMagdalena

    3 June 2010, 21:57

    cisza pomaga w miłości tak,tak! ;)

  • Bezsens

    3 June 2010, 19:46

    Monika, Ty mi konkurencje u mnie "na profilu" robisz ? ;D
    ;)

  • honey_007

    3 June 2010, 19:24

    "Sza, cicho sza czas na ciszę,
    Już oddech jej coraz bliżej,
    Tego naprawdę Ci brak,
    Ona jedna prawdziwy ma smak,
    Cisza jak ta.

    Sza, cicho sza, zbliż się do niej,
    Drga, ledwie drga, blady płomień,
    Podejdź i zanurz się w nią,
    Kryształową i czystą jej toń,
    Zanurz do dna."