Menu
Gildia Pióra na Patronite

LUSTRO

Kiedy wieczorem staje przed lustrem, nabieram wodę w dłonie i zmywam z twarzy uśmiech, tylko po to by rano go znów założyć....wtedy myślę o Tobie
i uśmiecham się naprawdę..
Przy Tobie nie zmywałabym tego usmiechu z twarzy...bo wtedy szczęście samo malowałoby mi ten usmiech na twarzy...malowałoby miłość
Przy Tobie każdy dzień byłby uśmiechem, radością czymś pięknym i nieokreślonym...byłby wiecznością...
Dziś wieczorem stanęłam przed lustrem nabrałam w ręce wody...i zatrzymalam w pół kroku
z myślą ze tego nie robić...
może warto zaufać intuicji,,,która podpowiada by powiedzieć Ci prosto w oczy co czuje...
bo nie wstydzę się tego
nie wstydzę się swojej miłości
bo czy mam czego?
jestem pewna i wiem co czuje
wiem co zakwitło w moim sercu
i jednocześnie bardzo się boję, że to zwiędnie nie podsycane z Twojej strony
że umrze a wraz z tym moja dusza
Bo czy jestem w stanie po raz drugi się podnieść
po raz wtóry pokochać
pon raz setny tłumaczyć sobie..."ej nic się nie stało, nie pierwszy i nie ostatni raz ktoś cię zranil"
Tylko ,że ja już nie chcę
wylewać potoków łez
cierpieć tak ,że boli serce
czuć ten ucisk w zołądku
i jak ogarnia mnie ciemność
Dlatego tak bardzo Cię proszę
weź to co dać Ci mogę...miłość, wierność ,uczciwość i ,że Cię nie opuszczę aż do śmierci"
tyle Ci mogę obiecać,,,a także uczciwą szczerość
Tyle pragnę Ci dać za odrobinę miłości z Twojej strony
za dobre słowo
za przytulenie
za pocałunek o poranku
Jesteś tylko obrazem w głowie
marzeniem
nieuchwytnym spojrzeniem
Ale wiem jedno
to nasze dusze się kiedyś rozstały
i szukały się długie lata by teraz się odnaleźć
i chcesz możesz wierzyć albo nie
ale jesteśmy sobie przeznaczeni
Jesli teraz mnie ominiesz....możesz już nigdy nie być szczęśliwy
Jeśli nie spróbujemy nigdy się nie dowiemy jak razem moglibyśmy być szczęśliwi
Zaufaj mi proszę
a reszta naszego życia będzie jak letnia noc gwieździsta,
jak promienie porannego słońca
jak wiosenny powiew wiatru...
więc zaufaj mi proszę....

3057 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!