Menu
Gildia Pióra na Patronite

kiedy

kiedy uznasz że mnie już nie ma
kiedy przestaniesz chcieć być obok
kiedy zapomnisz o mnie pomyśleć
kiedy nie podzielisz myśli na pół

nie dociskaj mnie kamieniem
nie zarzucaj ciężkimi myślami
nie przyspieszaj swojej wędrówki
nie udawaj że nigdy mnie nie było….

tylko puść mnie wolno
otwórz oczy szeroko bym ulecieć zCię mogła
niech wiatr mnie porwie
i po świecie rozrzuci… bez najmniejszego śladu

w zimnym słońcu 27.02.2018, 16.00 - 16.02

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • 11 May 2020, 23:08

    Czasami coś odgadnę w myślach, ale ogólnie, to sam poszarpany yestem.
    Dobrej nocy. :))

  • Monika M.

    11 May 2020, 19:19

    A toś trafił. Powstrzymałam się, aby wcześniej napisać, że... na strzępy...
    Cfaniak Yesteś;)

    od yestem
  • 11 May 2020, 16:30

    To nic, pozszywam. :))

  • Monika M.

    11 May 2020, 08:47

    A... porwał...

  • 10 May 2020, 21:48

    Smutne piękno...
    Sprzed lat...
    Mam nadzieję, że żaden wiatr Cię nie porwał, bo szkoda byłoby... :)
    Dobranoc.:))

  • kuloodporna

    8 May 2020, 20:57

    Monika ...... jak nie jak tak.......serio ten wiersz .....serce mi skradł dziękuję , że się nim podzieliłaś ......:)

  • Monika M.

    7 May 2020, 20:47

    O Ma〰:). Dziękuję za miłe słowa. Czyli trzeba się dzielić:)

  • kuloodporna

    7 May 2020, 20:34

    O Matyldo ale mnie urzekło !!!! :) Jeju zmasakrowało i tak ach że aż .....:) Zabieram ze sobą do swojego notesiku....:)