Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłosierdzie Boże

Kiedy uśmiecham się do mojego brata
i wyciągam do Niego ręce
Kiedy milknę, aby wysłuchać
Kiedy rezygnuję z zasad
które jak żelazna obręcz uciskają ludzi
Kiedy daję odrobinę nadziei "więźniom"
Tym którzy są przytłoczeni ciężarem
fizycznego, moralnego i duchowego ubóstwa
Kiedy rozpoznaję w pokorze
jak bardzo znikome są moje możliwości
a jak wielką jest moja słabość
Kiedy pozwalam, aby Bóg
pokochał innych przeze mnie
czuje w sercu Miłosierdzie Boże
i nie boję się być znakiem sprzeciwu
wobec świata

Inspirowane Modlitwą Bł. Matki Teresy z Kalkuty

16 808 wyświetleń
250 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!