Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozdział zamknięty

Teksty z obrazami - Rozdział zamknięty - exsilentio
Rozdział zamknięty - exsilentio

Kiedy upada anioł, traci skrzydła,
Robaki przenikają jego ciało,
A dławiących cieni mamidła
Porwać w mrok będą chciały.
Już wiem, że tak było.
Widziałem to przy tobie.
Straciłaś prawdziwą miłość,
Nie umiałaś rozmawiać z Bogiem.
Teraz, kiedy prawda do mnie dociera,
Aż żal mi Ciebie dziewczyno kiedyś miła,
Odrobinę żal też tego… "bochatera",
Co pomógł Ci tą miłość zdradą zabijać.
Twoja matka… dla niej brak słów..
Żeby swoje dziecko poprowadzić
Do zabicia miłości? Szepty mrocznych sów
Wymieszane w zawiści kadzi.
To ostatnie słowa do ciebie i o tobie.
Gdybym dalej Twoje imię znał,
Trudno byłoby mi iść z Bogiem.
A bez niego też cieni bym się bał.
Żegnaj.
Bo byłaś dla mnie jedyna, jedna
Ostatnia rada z zamykającą się kartą :
Nie warto, biedna dziewczyno. Nie warto.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!