Menu
Gildia Pióra na Patronite

Schody do nieba

Kiedy umieram? Sam tego nie wiem
Jedyne co wiem, że dwa razy się urodziłem
Oto w tym raju się odrodziłem
Tutaj się nie pamięta co to cierpienie
Tutaj nie potrzebne jest myślenie
Bo po co, skoro nic mi już nie zagrozi
Żadne strach mi żył już nie zmrozi
Tutaj są wszyscy, których za życia znałem
Tutaj wszyscy, których od zawsze kochałem
Ani śladu zła w tej krainie
Wszelkie dzieło szatana tutaj zginie
Lecz tutaj jestem zagubiony
Bo za życia cały czas przez zło byłem zniewolony
Nigdy nie znałem dobra, miłości i mądrości
Dla mnie nie ma powodu do radości
Jak się tu odnaleźć nikt by mi nie powiedział
Bo szatan nigdy nic mu nie powiedział
Co to cierpienie nigdy się nie dowiedział
A ja teraz w tej dziurze będę całą wieczność siedział

2557 wyświetleń
50 tekstów
1 obserwujący
  • RozaR

    7 February 2014, 17:46

    Ciekawy tekst ale nie do końca oczywisty.