Menu
Gildia Pióra na Patronite

przypływy

kiedy umierałam

plażą bez zakonnic taszczyły się
tabuny rodzinne w termosach
ciepłych uczuć

tak być powinno

ja też łapałam słońce w zimne dłonie
i serce wlekłam jak szmacianą
lalkę

- do życia

22 047 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    19 October 2013, 20:20

    lalki to wiedzą ...

    Gaia...Eskinosie...
    Słowa Wasze lekarstwem mi są...
    :)

  • Gaia

    11 October 2013, 20:31

    Czasem tak po prostu jest
    czasem ot tak się przydarza
    że płyniemy nagle obok
    bez prawa do głosu
    wtedy w oczach nam rosną
    obrazy ciepła wokół
    nie dla nas

    lecz i to kiedyś mija
    obok
    i trafia w inne dłonie
    takie prawo przepływu
    lalki to wiedzą ...

    :)

  • eskimoska86

    10 October 2013, 21:04

    Ta Twoja herbata z termosu smakuje lepiej niż w najdroższej herbaciarni, poczęstuję się)