Menu
Gildia Pióra na Patronite

I tak się poznamy

kiedy spotkamy się gdzieś
w pół tej samej drogi
jeśli zatrzymamy siebie kiedyś
w międzyczasie wspólnej chwili
wszelka przypadkowość miejsca i osób
skończy się nieprzypadkowo
nam się zachce siebie przytrzymać

kiedy usłyszymy się gdzieś
w pół jedynego słowa
jeśli zabrzmi nam jednakowo
dobrze że jesteś tu ze mną
ewentualne podobieństwo miejsca i osób
wykluczy się prawdopodobnie
nam się wszystko co przedtem wydawało

kiedy zobaczymy się gdzieś
w pół zmrużonego widnokręgu
jeśli wydamy się sobie jednocześnie
dotknięci na swój widok
resztki wątpliwości co do miejsca i osób
znikną niewątpliwie szybko
nam się spodoba proste być tu i teraz

12 230 wyświetleń
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!