Menu
Gildia Pióra na Patronite

Beztroskie chwile

kiedy spadną już dumne godziny
rozpuszczę we włosach gwiazdy
letni wiatr biodra owinie
życzeniem twoich dłoni

i odnajdziemy się na pustej plaży
wstydliwe słowa ubierzemy w dotyk
by ukoić chwile dnia - zmęczone

morska bryza zapachnie grzechem
złoty piasek z nagich piersi zwieje
i zabierzesz mnie w inny wymiar

- w magiczną noc mojej kobiecości…

a nad ranem niebo już lżejsze
zbłękitnieje - pragnieniem…

- nowych chwil beztroskich

21 287 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • annak

    2 June 2012, 10:00

    jak zawsze uroczo i z gracją czarujesz swoimi pięknymi wersami :)))
    pozdrawiam...

  • misiek45

    1 June 2012, 22:43

    Pięknie i romantycznie jak zawsze-pozdrawiam

  • agniecha1383

    1 June 2012, 22:38

    Po prostu zwariuję:)Piękny i jakże pobudza zmysły...

  • marka

    1 June 2012, 21:42

    O rety, robi wrażenie. Piękny, gratulacje.