Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy się jutro obudzisz rano
i lekko się przeciągniesz, pamiętaj
że choćby padał deszcz - masz w sobie
słońce;

Wszystko jest w głowie, wszystko
jest w Tobie, więc myśli miej spokojne,
przytul ten świat i prześlij innym uśmiech
na osłodę;

Majowe słońce, zimowa biel - wszystko
jest dla Ciebie; masz w sobie siłę, wszystko
co trzeba i przetrwasz każdą
zawieję;

Choćby za maską i w rękawiczkach, z oddali
czuć Twoje ciepło, czy żyjesz szybko, czy
kroczysz wolno - przetrwasz wszystko
Człowieku.

74 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!