Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zakątek marzeń "

Kiedy roztańczone mgły otulają sny.
Kwietnia smak i poranku blask.
Daje nadzieję, a słońca promienie
Tańczą radośnie ukłon dając wiośnie.

Piękny świt marzeniami wita mnie.
Rozszeptane myśli układają się w
Piękne bukiety słów, kiedy Ciebie nie ma tu. Tęsknota wypełnia me serce.

Znajduję swój zakątek marzeń.
W nim czuję się bezpiecznie. Piszę do
Ciebie, że nowy dzień nastał u mnie.
Z podmuchem nadziei idę w świat.

Czy Ciebie szukać mam, Ciebie mi brak?
Marzenia tańczą uparcie.
Tęsknota mych łez nie osuszy.
Wyruszam na poszukiwania ciszy.

Płynę Kanałem Grande, podziwiam Wenecję. Trafiam do Portofino. Kolorowe domki, radość poranka, nadbrzeżna promenada urokiem czaruje, ja wędruję.

Spaceruję i ciszą błogosławioną się delektuję. Teraz Punta del Capo niewielki
Przylądek, mijam gaje oliwne. Marzenie takie dziwne. Czuję zapachy gałązki...?

Przecież piję kawę w domu, przesypując myśli kropel kilka, moja mała radosna chwila. Marzenia spisując w nowy dzień wędrując - zakątek marzeń odwiedzam.

Z serii ' Uśmiechy serca '

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!