Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Do Ciebie Panie"

Kiedy rano wstaję...
Panie
dziękuję Ci za wczoraj
i proszę
o dziś, o to jurto...
chociaż w myślach
tak niepoukładane...

Marzeń swoich mam tysiące
i tych...
obcych mi ludzi, które w sercu
nadzieją piękną pozostają

Niczego od Ciebie już nie chcę
i tak w nadmiarze
wiele dostałam
być może innym
niechcący coś...
odebrałam

Więc wybacz mi Panie
nie klęknę dziś przed Tobą
przed Twoim ołtarzem
nie chcę niczego więcej...
od Ciebie

Ale...
proszę Cię
nie opuszczaj tych
co w pokorze
we łzach i w biedzie
o lepsze jutro błagają
dla swoich dzieci i...
dla siebie

chociaż czasami
naprawdę już na nic
sił nie mają...

Julka.

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • NieBoska

    3 February 2012, 19:31

    znalazłam
    trochę siły trochę wsparcia

  • Julka 10

    1 February 2012, 18:00

    Bogusiu...jeśli faktycznie w takich słowach coś dla siebie znalazłaś ...to...proszę bardzo :):) i miło mi :)

  • NieBoska

    31 January 2012, 19:59

    to jest to czego mi potrzeba, dziękuję

  • Julka 10

    29 January 2012, 15:41

    Dziękuję Beato, chociaż ten wiersz wiele zostawia do ...życzenia, ale takie akurat naszły mnie...przemyślenia...

    Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego niedzielnego popołudnia :)