Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

2. Chciwość

Kiedy przyjdzie twój czas
i zawoła cię ziemia,
twe bogactwo i status
będą już bez znaczenia ...

Będziesz musiał zostawić
wszystko co zrabowałeś
i pochłonie cie piekło
za to zło, w które grałeś.

Taka zguba jest właśnie
w obrzydliwym tym grzechu,
że mieć chcesz coraz więcej
no więc kradniesz w pośpiechu.

I dla forsy okłamiesz
i dla forsy zabijesz
i zamienisz się w ścierwo
zanim zdechniesz i zgnijesz.

Gdy na końcu tej drogi
ujrzysz oczy Kostuchy,
najpierw utnie ci rogi,
potem zjedzą cię muchy.

I już nie ma cię przecież,
bo cię chciwość pożarła,
będziesz wył w tamtym świecie,
bo tam dola twa marna.

MEMENTO MORI ...
https://www.youtube.com/watch?v=7mnrfNQ52kM&t=4s

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!