Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzień dobry

Kiedy polska złota jesień
Budzi się w poniedziałek
Polską słotną jesienią
To piękniejszym błyskiem piękna
Jest to że diamenty
Dopiero po oszlifowaniu
Stają się kompletną jaskrawością

Brylantami

Tedy dopiero i liście klonu
Czy hortensji
Stają się takimi brylantami
Kiedy oglądamy je
W świetle poranka
Pokryte lśnieniem deszczu
I przepełnione muzyką porannych ptaków

A wiecie kiedy wasze życie
Jest już brylantem
Wtedy kiedy
W każdy poniedziałek budzicie się
I w łóżku tuli was ktoś
Komu mówicie
DZIEŃ DOBRY, KOCHAM CIĘ

297 748 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!