Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy rozmyślam

Kiedy pogrążam się w myślach,
tylko przymknięte powieki są granicą
nie do przekroczenia.
Staję się wtedy ciszą.
Delikatną melodią odbijam sie od ścian
nieporozumienia.
Jestem też wtedy wodą.
Przeciekam przez palce rzeczywistości.
Uciekam kroplą.
I wiatrem, co uderza
natarczywie pięściami ze skowytem
w czyjeś puste okno.

Bo widzisz. Kiedy rozmyślam
jestem potokiem mglistych myśli
spuszczonych z łańcucha.
Jestem też rajskim ptakiem.
Rozkładam skrzydła, przysiadam na obłoku.
Nigdy mnie wtedy nie szukaj...

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • Cris

    12 August 2015, 14:00

    ładny refleksyjny wiersz.
    pozdrawiam serdecznie :)