Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazdy

Kiedy patrzę w niebo pełne złotych gwiazd
To każda z nich ma sobie inny blask.
Każda z nich posiada w sobie moc
Spełnienia marzeń w tę jedyną ciemną noc.

Otulone księżyca ciepłym cieniem
Opatrzone ludzkim cierpieniem
Mrugają uśmiechając się czule
Obiecując szczęście i dając nadzieję.

Chcę pobiec do nich drogą mleczną
Marzeniem dotknąć choćby jedną.
I spłonąć w blasku i zachwycie
Wierząc w spełnienie w duszy skrycie.

27 427 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    7 February 2012, 18:16

    Proszę.

  • M44G

    7 February 2012, 18:13

    Pozwolisz że zabiorę.