Menu
Gildia Pióra na Patronite

Najpiękniejsza ze wszystkich róż

Kiedy patrzę na tę najpiękniejszą ze wszystkich róż,
moje serce i moje oczy otwierają się
by ujrzeć jej całe piękno
oraz by radość i ciepło wypełniły me wnętrze.
Nie myślę wtedy o tym co złe
było lub będzie
a o tym co piękne jest.
Wtedy też dostrzegam więcej szczegółów
tworzących jej piękno
i nie mogę wyjść z zachwytu,
Boga i Matki natury, że właśnie mi
dane jest oglądać to piękno.

1478 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!