Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Kochaj mnie... "

Kiedy na dworze plucha, a nieśmiała wiosna do okien puka.

Kochaj mnie.

Kiedy konwalie zakwitną, bez zacznie pachnieć

Kochaj mnie.

Kiedy frezje delikatne, radosne jak Twoje oczy otworzą się.

Kochaj mnie.

Kiedy sierpniowe słońce - latem palić liście będzie.

Kochaj mnie.

Kiedy złotem jesień obsypie Ciebie i mnie.

Kochaj mnie.

Kiedy słońce świeci i pada deszcz.

Kochaj mnie też.

Kiedy zima białym puchem dusze przykryje.

Kochaj mnie.

Kiedy serce zmarznięte wyda się być niczyje.

Kochaj mnie.

Kochaj przez cztery pory roku.

Kochaj mnie.

Każdego dnia i o zmroku

Kochaj mnie.

Każdego roku niezmiennie.

Do końca świata i jeden dzień dłużej.
Nawet jak wdepniesz niechcący w kałużę.
Kochaj na każdym kroku.

Kochaj mnie tak - jak Ja - Kocham Cię.

Z serii ' Uśmiechy serca '

Dla Chłopaka nie z tej Ziemi...

281 010 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
  • fyrfle

    8 April 2020, 20:51

    Dawka optymizmu w tych ch...owych dniach.