Menu
Gildia Pióra na Patronite

Znaleziony list

Kiedy mówiłeś, chaos to pojęcie względne
lecz cykliczność mogłaby być jego zaprzeczeniem
w konstruowanie sensu naszych dni
wdzierało się wyobcowanie
coraz gęściej nawarstwiając się dysonansami naszych rytmów.

Może wyjedźmy. Ja lub ty.
Konsekwentnie oddalmy się w przestrzeni.
Weźmy oddech.
Aż któreś wypije więcej
i poczeka na szum w słuchawce
po czym powie to, co trudno sobie wyobrazić
będąc tutaj razem.

*

Kiedy mówiłeś ... kochałeś
i nie chciałeś stracić
żadnej możliwości.

Wiedziałeś
co zabawne jest do bólu
i tragiczne zarazem

że zawsze wszystko mogło
i zdarzyło się inaczej.

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    10 October 2016, 09:31

    Dzięki.

  • Kamil8787

    8 October 2016, 15:51

    Bravo!