Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

Kiedy moje serce przestanie tańczyć do melodii życia,
A oczy zatracą blask duszy.
Zapamiętaj mnie jako ten sen cichy, otulony w pieśń deszczu,
Szukaj we mgle nieskończoności,
Kołysz się w euforii wiatru, który pobudza polanę do życia.
Na tej łące ujrzysz rosę migoczącą, w której skryła się cząstka istnienia,
A wtedy śpiew ptaków będzie moją modlitwą.

978 wyświetleń
9 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!