Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lekarstwo na oparzenia

Teksty z obrazami - Lekarstwo na oparzenia - exsilentio
Lekarstwo na oparzenia - exsilentio

Kiedy ludzka głupota jak gigantyczna fala
Spada na mój świat i wszystko.. Rozwala,
Albo gdy absurdy pustych głów
Miażdżą prostotę prawdy znów
I krew bezsilności cieknie z ran,
To jeden domowy sposób na to mam.
Składniki są proste: dwie garście spokoju,
Łyżka nocnej myśli i obecność Twoja.
Zmieszać składniki powolnym spojrzeniem,
Odcedzić tępych uwag ludzkich gorzkie cienie,
Gotować na rozpalonej wspomnieniami twarzy,
Poczekać aż miłość sen ciszą uwarzy.
Potem wystarczy następnego dnia rano
Zobaczyć twarz ukochaną,
Posłuchać ciepłych słów
I jestem najszczęśliwszym człowiekiem znów.
Lekarstwo polecam na ból ludzki każdy,
Byle nie zapomnieć do niego użyć prawdy.
Mnie wyleczyła z śmiertelnego wczoraj,
Ta kojącej miłości maść Twoja.

Quid Quidem

41 980 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!