Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Napisz nocą "

Kiedy księżyc w pełni
Ukazuje wdzięki swe
Kwiaty zdobią okna Twe
Lubię czytać listy - wiesz?
Zapalam nocy lampę
Gwiazdę co drogę wskaże
Witraże piękny mają blask
Tak jak i zdań Twych znak
Lubię czytać Cię właśnie tak
Rozmyślam - co robisz nocą
Czy kolejną kartę czytasz
Czy gra u Ciebie muzyka
W tęsknotę ubieram się
I czekam na Ciebie wiernie
I Twój wie(r)sz ?

06.02.2021
Nocą pisane...podarowane
01:53

281 746 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących