Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taka mała radość

Kiedy jesteś blisko -
czuję, że mogę wszystko
Twoja bliskość rozpala w moim sercu ognisko
Zmysły wszystkie tracę przy Tobie
lub kiedy tylko o Tobie pomyślę sobie
Boże Święty na niebie - nic innego przecież nie robię!
W ramiona swe dziś mocno
obejmij mnie
Zatracić się w nich bez reszty dziś chcę
Czy kocham już Cię, czy też jeszcze nie?
Taka mała radość
bycia z Tobą
uczyniła mnie szczęśliwą
w noce i we dnie
Myślę o Tobie nieustannie
Czasem aż się zapominam
Kiedy tu jesteś
- chłonę całego Ciebie zachłannie...
A gdy Cię nie ma - wszystko wspominam
i na nowo przeżywam...

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!