Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dwa Anioły

Kiedy idziesz przez park
Idzie wraz z Tobą para aniołów
Każdy daje ci znak
Światło własne wśród szarych popiołów!

Jeden anioł jest cichy, całkiem niewidzialny
Skrzydła ma wielkie, białe, niebiosa go zesłały
Jest to anioł lśniący, lecz niesłyszalny
To bóstwa Twoje Tobie go nadały

Z drugim bywa ciekawiej, lecz zależy od Ciebie
Jakim on będzie stróżem Twej radości
Och, proszę, pamiętaj, że nie zawsze w niebie
Musi wychować się anioł, co pełen jest miłości

Bo nawet ja mogę być tym drugim aniołem
Co uskrzydlone ma serce w pomocy dla Ciebie
Ciągnące za Tobą smutki uciąłem
Nożem ostrym nadzieją, choć krótkim jak grzebień

Bo drugim aniołem dla Ciebie być może
Każda osoba Twemu sercu bliska
I choć nie ja na niebo Tobie zsyłam zorze
To wiele pragnę zrobić, by radość Twoją zyskać

Zawijam swoje skrzydła w okrycie, by Tobie
Ciepło w sercu było i zawsze bezpiecznie
Gdyby nie Twe oczy, to siedziałbym w grobie
I w mroku pławił swoje serce wiecznie

O tak, ja i Ty, jak anioły dwa
Znów otaczamy siebie naszymi skrzydłami
Na wargach nam znowu ciepły uśmiech gra
Gdy chodzimy po chmurach, białych marzeniami

Dla Czarodziejki.

13 975 wyświetleń
199 tekstów
55 obserwujących
  • czarna mamba

    9 September 2012, 10:41

    swietny:)sloneczka zycze:)

  • agniecha1383

    9 September 2012, 01:54

    wspaniały:)pozdrawiam

    jak zawsze... jak zawsze:)