Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Pożegnanie"

Kiedy gdzieś odchodzą bliscy
Gdy nad Krzyżem w ciszy stoję
Choć to samo czują wszyscy
Przyznać nie chcę ze się boję

Dokąd idą ?...co ich czeka ?
Jaki sens ma życie ...moje ???
Czy to koniec jest ,,,.człowieka ?
Myślę ....gdy nad grobem ...stoję ....

Po co komu pracy trudy ?
Zdobywanie aut i domów
W świecie kłamstwa i obłudy
Czy potrzebny jestem komuś ?

A co po mnie pozostanie ?
Zapisanych kilka stron ?
Zdania nie dopowiedziane ?
Dla rodziny wypis .......................ZGON !....................

Janusz Dziewanowski

16 691 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
  • Papużka

    13 March 2013, 17:37

    :) Januszu i ogrom pięknych wierszy... :D

  • agniecha1383

    12 September 2012, 23:08

    świetny tekst...pozdrawiam