Menu
Gildia Pióra na Patronite

Matematyka kroków

Teksty z obrazami - Matematyka kroków - exsilentio
Matematyka kroków - exsilentio

Kiedy byłem szczeniacko mały
Wszystko było proste.
Zimy, lata, jesienie i wiosny,
Świat pełen słów wspaniałych.

Kiedy pierwszy raz upadłem
Na grzbiety życzliwych jeży,
Poczułem jak trudno się leży
Między młotem a kowadłem.

Z ostatniego uderzenia
Wykrzesana Iskierka
Zapłonęła ogniem wielkim
I wszystko zaczęło się zmieniać.

Cichy brzask noc przeciera,
Milkną gorzkie głosy,
A pochylone złote włosy
Z miłością całują mnie teraz.

Leżąc łatwiej się pozbierać,
Bo ażur kart na proch startych
Nie wymaga już warty.
Początek zaczyna się od zera.

Quid Quidem

41 998 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!