Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piekło Na Ziemi

Kiedy by było na Ziemi piekło? ...
wtedy gdy każdy chciałby coś za nic?
Czy wtedy gdy wolność by zmarła i piękno
i ludzie okrutni rządzili by nami? ...

Czy wtedy gdy prawdą by kłamstwo się stało,
co chore normalne, co dobre złe było ...
tym bardzo zamożnym wciąż było za mało
a biednym z dnia na dzień się źlej powodziło?

Czy wtedy by było piekło na Ziemi
gdy wszystko co ludzkie się stało przestępstwem
i ludzie normalni by byli więzieni? ...
dziś wszystko powoli się staje obłędem!

Już chciwość masowo ludzi spętała
i w dół społeczeństwo się kłania do kłamstwa,
cenioną powszechnie totalna jest chała
a cnotą narodów jest bezmiar pogaństwa ...

A ci którzy prawdę próbują pokazać
by wszystkim nam tutaj lepiej się żyło
są potraktowani jak 'inna' zaraza ...
pamiętaj, że piekło na Ziemi już było.
https://www.youtube.com/watch?v=daDHO2abmKo

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!