Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy budzą się marzenia
ze wspomnień
opustoszałych pokoi
poprzedniego wieku,
pamiętnik kiedyś otwarty
nie ma zakończenia
i trzeźwość widzenia
jeszcze bardziej rozmarzona.
W tej małej przestrzeni
miłość kiełkowała
jak na pustyni jej piaskowa róża
rosnąca przez lata.
Podniosł się gwar serca
rozsadzał mini kwiaty
uczucia
na nowych rabatach
starych marzeń
odświeżonej tęsknocie bycia razem ,
ławek wolnych dla innych wspomnień
już nie ma.

14 009 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!