Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miodu dzban

Kibel jest obok
więc czego jeszcze
można chcieć
jadąc podmiejskim pociągiem
przez ten nasz piękny kraj
skuty umowami śmieciowymi
i bezrobociem

Piękny wrocławski dworzec
czysty
przegonili bezdomnych
i pachną frytki
tylko szczęśliwi ludzie
bez pośpiechu chodzą

Przed dworcem
jajecznica na rozgrzanej patelni placu
fontanna pluje
gdzie popadnie

Jakiś Rosjanin krzyczy
„job twoju mać!”
i zdezorientowany biegnie
ze łzami w oczach...

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!