Menu
Gildia Pióra na Patronite

każdym słowem
odwracasz rzeczywistość
i więzisz mnie
po drugiej stronie lustra

w szklaną taflę
tłukę pięściami
w nadziei że odzyskam
właściwy wymiar

kierunki pomylone
zło z dobrem się miesza
a ty mi mówisz
że szczęście znajdziemy w tym świecie

zniszczyłeś znajome miejsce
z którego zerkałam w zwierciadła
tam przyszłości nie było
tutaj przeszłość nie ma znaczenia

11 108 wyświetleń
117 tekstów
18 obserwujących
  • 11 February 2016, 03:17

    No tak wtedy siąpi małym DESZCZYKIEM, radości kapuśniaczkiem :).

    Smutek pogłębiony żalem
    pielęgnuję mocno
    owijając szalem, aby nie zmarzł !

    Serce boli, myśl opada
    w środek pleców wbita szpada
    mojej wiecznej naiwności !

    W dłoniach dzierżysz sztylet biały,
    na języku czarne strzały
    kłują ciągle moją duszę !

    Zmiłuj się ty mój aniele,
    pozostawiasz na mym ciele
    rany,
    które nie chcą się zabliźnić !

    Ciężką ręką się to pisze i nie chodzi o zbiór fiszek
    lecz o wiarę w oczyszczenie duszy
    aby mogła się znów cieszyć, płakać, może czasem wzruszać...

  • Deszcz

    11 February 2016, 03:12

    To prawda :D na łzy wzruszenia, radości i inne, wynikające z pięknych emocji- nie nakładam embarga ;)

  • 11 February 2016, 03:08

    Nie wszystkie łzy są "złe", czasem trzeba popłakać, czasem dusza tego oczekuje od nas samych.
    Pozdrawiam :) MP

  • Deszcz

    11 February 2016, 02:53

    wiesz... nie będę płakać, bo nie warto :D
    dziękuję za Twoją obecność i pozdrawiam.

  • 3 February 2016, 01:16

    Tam za lustrem w krainie czarów pada sporo Deszczowych łez smutku.
    Fiszkę wrzucę więc w krainę za lustrem
    Pozdrawiam