Menu
Gildia Pióra na Patronite

czas czas goni nas

Teksty z obrazami - czas czas goni nas - Sol 8
czas czas goni nas - Sol 8

każdy zajęty sobą
jak by chodził
śpiąc piechotą

zagląda w czyjeś okna
dzwoni lecz nie czeka
bo zajęty sobą

patrzy i nie widzi
żadnych drzwi
szkoda
bo mija to co istotne
w nas

śpi na siedząco
a ekran lśni
pilnując złudzeń
a obok płynie czas
sensu nas samych
który pogrzebał
wspomnienia

śpiewaj albo płacz
bo jesteś sam... życie.

Z cyklu było sobie życie...
Ludzkie barwy życia...

52 498 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    27 June 2020, 18:24

    Dziękuje :) miło mi :)

  • Grażyna P.

    27 June 2020, 16:36

    Świetny wiersz.Dobry przekaz.Zatrzymałam się .

    od Sol 8