Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyzwanie wyznanie

Arafat22

Arafat22

Każdy w swym życiu szuka wyzwania o którym dumnie kiedyś opowie.
Odwagi ludziom brakuje w sercu, lub strach blokuje ich chęci głowie.
Czas chciałby ręce me mocno związać, sen też mnie zdradził, zrobię to dziś!
Hamulcem nie będzie zegar na ścianie, moje wyzwanie to jest ten list.
Ale czy serce w noc tą otwarte? Wraz z moim piórem zagra tu duet?
Myśli kieruję już w Twoją stronę, uczucia wyżej bo gdzieś nad chmurę.
Chociaż powodów za co Cię Kocham, jest wiele więcej, wybrałem dziesięć.
Ilekroć mówię wiosna jest piękna, Ty zaś za piękną uznajesz jesień.
Einstein by poległ od przeciwności, które tu iskrzą, żyją, w Nas są.
Kocham Cię, Ty jesteś moim biegunem, choć nie zdobytym, mam już Twą dłoń.
Artystą, malarzem nigdy nie będę. Dla tego świata byłbym jak szok.
Rysując portret Twojego uśmiechu zawstydził by się nawet Van Gogh.
Opowiem Ci też o pięknym głosie, jak śpiew Syreny, tak mnie zachwyca.
Lubię go słuchać za dnia i w nocy, nawet gdy blisko nie ma księżyca.
Irys to kwiat co daje nadzieje, mówią pomaga odnaleźć miłość.
Nie wiedzą jednak co daje Lilia, uśmiechasz się bo z nami tak było.
Ale ja kwiaty też pokochałem, stały się częścią naszego życia.
Bardziej zaś cenie twe szczęście w oczach, gdy podaruje Ci je z ukrycia.
Anielska cierpliwość kolejnym skarbem, za który też powiem otwarcie Kocham.
Robiłem wiele niemądrych rzeczy, choć zasłużyłem, nie było focha.
Dalej me pióro głodne jest liter, stawia trzy kropki...myśląc że przysnę.
Z zazdrość o twe wszystkie kanapki, które mi robisz, Kocham są pyszne.
I wnet nastała cisza zmysłowa, słychać nasz oddech, nic tu na niby.
Entuzjazm rośnie z każdą sekundą, Kocham gdy w pokoju parują nam szyby.
Już co raz bliżej końca wyzwania, więc skróty zrobię chociaż ten raz.
Najszybciej mija, lecz Kocham Cię również, za wspólnie spędzony, schwytany czas.
Ikar symbolizuje upadek, wiele przeżyłem ich w drodze swej.
Żaden mi jednak krzywdy nie zrobił, "Kocham Cię" to na me skrzydła klej.
Tak ukochana wyzwanie skończone, dla mego pióra był to też test.
Yard drogi przetrwał wyznając miłość, z tym wierszem przetrwa po życia kres.
Mam też nadzieje że raz na zawsze, wyzwanie to wyjaśni nasz spór.
Na stół wyjmuje As-a z rękawa, więc nie pokona go tu Twój Król.
Idea oraz z serca przesłanie, jak skarb piratów jest bliżej dna.
Encyklopedia nie jest potrzebna, klucz w nim to miłość, Ty oraz ja.

...bo jesteś dla mnie wszystkim.

14 736 wyświetleń
139 tekstów
2 obserwujących