Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

w pół słowa

każdy pierwiastek ma swój czas
trzymamy się mechanicznego
pośród odległości
niewyobrażalnych dla stwórcy

w nieskończonej sekundzie jednego słowa
oddalamy się o dwa

z księżyca
posypało ziemią
na zimnokrwiste figurki

30 113 wyświetleń
358 tekstów
51 obserwujących
  • prohibitum amor

    17 March 2022, 23:28

    w nieskończonej sekundzie jednego słowa
    oddalamy się o dwa
    - inaczej
    Sztuka – zamknij
    na pulsie
    tęsknota za czasem / tak blisko – Ty
    – znany / zamyka oczy
    Dla mnie
    do
    - zobaczenia ;)
    -( ...) skrawek złotych, delikatnych dni
    oczy w kwadracie czasu
    blisko w tęsknocie
    sztuki słowa - dotyku mocy ( ...) psyt....