Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pierwszy taki pierwszy raz

każdy pamiętam mniej lub bardziej
szczegółowo można wracać
z pewną dozą podobieństwa

na wstrzymanym oddechu
byle nie spłoszyć chwili
chciało się zostać w niebie

lub z zaciśniętym uśmiechem
byle przyśpieszyć koniec
chciało się wydostać na ziemię

a pan mnie wziął inaczej
za rękę żeby się nie bać
prowadził do swoich obrazów

a ja dałam panu słowo
że wejdę do wszystkich bajek
tamtego pierwszego razu

12 233 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
  • VeritasMea

    8 August 2020, 21:00

    Jacob_Filth - dziękuję za opinię Pierwsze strofy nie spełniają żadnych kryteriów wiersza?