Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie

Każdy ma jedno ale żadne nie jest takie samo.
Gdzie się podziało całe szczęście, mamo?
Jeden cieszy się z klęski drugiego,
Cieżko jest spotkać człowieka miłego.

Każdy interpretuje je inaczej.
Dla każdego jest warte co innego, raczej.
Jedni chcą zdrowia, drudzy chcą pieniędzy.
Jedni żyją w luksusach, drudzy w nędzy.

Codzienne przedstawienie, rutyna.
Zgrane przedstawienie, kurtyna.
Docencie ci, którzy jeszcze je mają.
Znają jego cenę ludzie, którzy wyrok mają.

Rodzisz się, żyjesz i umierasz
Całe swe wspomnienia jak kurz ścierasz.
Nadchodzi więc chwila gdy umierasz
Swoim bliskim radość odbierasz.

Życie, było życie
I nie ma.

1827 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!