Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kurs na gwiazdę

Teksty z obrazami - Kurs na gwiazdę - exsilentio
Kurs na gwiazdę - exsilentio

Każdy ma gwiazdę. Każdy,
Przechodząc przez życie,
Nie chce stracić swojej gwiazdy.
Ot, gorzkie miodu picie.
Jazdę do domu
Rozpala zachmurzony zachód
I rozstrzygnąć nie ma komu,
Stanąć czy mknąć dalej trasą.
Zawsze dylemat i zawsze strata,
Chociaż, ośmielony życiem,
Nie chcę beze mnie świata,
Bo istniejąc daję świat w rozkwicie.
Pozostaje płynąć z nurtem ciemnej rzeki
Spijając po drodze zachody słońca.
Pozostaje szukać hen krain dalekich,
Aż tak dalekich, że szukasz bez końca.

Quid Quidem

41 487 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!