Menu
Gildia Pióra na Patronite

teoria tłustoczwartkowa

każdy kolejny zjadany pączek,
co gładko do buzi zsuwa się z rączek,
przełykiem wąskim przemieszcza się żwawo,
bo takie jest jego odwieczne prawo
dopiero w pasie odbywa odsiadkę,
nim dalej przewodu mięśnie gładkie,
przesuną go naprzód, już do wylotu,
razem z gazową domieszką azotu
zanim to wszystko jednak się stanie,
nastąpi ważne energii pobranie,
ażeby mózg odżywić zarazem,
by mógł się szczycić wyższym ilorazem

69 594 wyświetlenia
635 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!