Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uśmiech...

Każdego dnia o wczesnym magicznym poranku.
Gdy toniesz jeszcze w objęciach błogiego snu.
Rozkładam sztalugę na kwiecistym duszy ganku.
I maluję w sercu uśmiech przepiękny twój.

Często przywołuję go za dnia w swoich myślach.
W trudach obowiązków i w decyzjach do podjęcia.
Tak wiele piękna i dobra wnosi w moje życie.
Nawet o tym nie masz Aniołku pojęcia…

190 654 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Ahawah

    21 October 2010, 18:50

    Trafne, piękne przenośnie... "Sztaluga na kwiecistym duszy ganku"..

  • Jadzia_poem

    20 October 2010, 12:53

    Zgadzam sie z Marcinem, duży uśmiech dla Ciebie...

  • Fileus

    19 October 2010, 16:52

    I właśnie dlatego, Gerardzie, jesteś mistrzem w pełnym tego słowa znaczeniu.

  • Demonekpaulinka

    19 October 2010, 12:18

    Piękne!... :))
    Pozdrawiam