Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 28 January 2021

Każdego dnia
maluję się na nowo.
Różnobarwnie.
Przebieram się wciąż
i stroję dla Ciebie
w różne fochy.

Garderoba pełna kreacji.
Fochy małe,
fochy duże.
Są i oversize,
Czarne – smutne
i zabawnie przykrótkie,
jakby niedoszyte.
A na wieczór
przezroczyste,
koronkowe.
W towarzystwo wdziewam
elegancko dumne
cekiny i frędzle.
Całą gamę mam
tych kapryśnych fatałaszków.

A Ty już we wszystkim mnie widziałeś
i masz tych moich strojów po dziurki w nosie.
Ale kim ja bym była bez tego całego arsenału
wszelakich humorów?

11 340 wyświetleń
84 teksty
7 obserwujących
  • scorpion

    27 January 2021, 11:21

    Fochy dla mężczyzny to taka nieznana broń, na którą nie ma odpowiedzi i to w nich nas najbardziej irytuje.