Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa siostry zakonnej...

Każdego dnia i nocy Panie...
będę na Twoje zawołanie..
pragnę Ci służyć,do stóp Twych padnę...
poruszę duszę a serce skradnę...

Siebie Ci całą ofiarować...
w ramionach Twoich miłość mą schować...
daj wiarę w przyszłość i daj nadzieję...
że jestem potrzebna..że po to istnieję...

Bym z dumą i godnie słowo Twe głosiła...
składając dłonie modlitwą wyprosiła...
o miłość i wiarę w ludzkość dobry Panie...
by przestrzegała ...każde przykazanie...

55 158 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!