Menu
Gildia Pióra na Patronite

Narodziny człowieka

Każde dobre słowo
Każda dobra rada
odbije echo w świetle przyszłości.
Może kiedyś ktoś powie
Dziękuję
a Pan Bóg się wtedy dowie,
że istnieją ludzie…

Może kiedyś człowiek…
stanie się człowiekiem
spojrzy jednym okiem w zakątek duszy
i z nadzieją powie
Ja jestem
a Pan Bóg się wtedy dowie,
że istnieją ludzie…

Może kiedyś zrozumiemy
na czym polegają marzenia
zinterpretujemy wszystkie trudne słowa
które każdy wypowie
Z szacunkiem
a Pan Bóg się wtedy dowie,
że istnieją ludzie…

Może kiedyś człowiek
narodzi się na nowo
zrozumie sens swojego bytu
i strapionym powie
Dobro
a Pan Bóg się wtedy dowie,
że istnieją ludzie…

1118 wyświetleń
13 tekstów
1 obserwujący
  • giulietka

    1 December 2011, 19:36

    Niezwykłe słowa, pozostawiające ślad w pamięci serca...