Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaszufladkowany

każde czułe wyznanie
w archiwum leży
na dnie

wszystkie pliki wideo
już dawno
licho wzięło

fotki ze skrzynki
e-mailowej
zawsze zobaczyć mogę

dni upartego milczenia
nijak wycenić
się nie da

więc niech to
nasze kochanie
w pamięci komórki zostanie

31 408 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • Es van Guard

    23 April 2021, 03:52

    łzami rany karmię
    kiedy cię nie widzę
    gdy cienia twego z czernią
    moją blask nie miesza
    chwile wspólne wtedy
    w milczeniu przeglądam
    żeby błahym słowem
    czasu nie przyspieszać
    lecz wystarcza promyk
    twojego spojrzenia
    zapach ruch powietrza
    lub śmiech twój perlisty;
    by to co chciał zakryć cieniem zapomnienia
    los nasz nieprzyjaciel
    znów puściło listek