Menu
Gildia Pióra na Patronite

głos

każda prawdziwa świętością jest
szanuj

nie poddawaj torturom
nie uśmiercisz
wspomnień nie wyzbędziesz się

z wiekiem dojrzewają
uparcie domagają pamięci

mimo iż w skarbcu
nie chcą żyć na dnie
mącą myśli

nawet szczęściem
nie przysłonisz ich

przebudzą kiedy śpisz

Krystyna Anna Szklarczyk 03.04.2018r.
wiersz z własnego tomiku - Rozwarstwianie

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • Cris

    28 May 2018, 22:41

    Ze wspomnieniami tworzymy całość, już kiedyś napisałam taką myśl...bardziej rozbudowaną, gdzieś tu m.in. jest.
    Dziękuję Elu za czytanie i pozostawione słowa.
    Pozdrawiam:)

  • Naja

    27 May 2018, 18:54

    Wspomnienia bywają szczęściem, ale i udręką. Niektórzy czekają na te głosy, inni chcą je zagłuszyć.
    Często nawet jeżeli boli, należy pamiętać...

    Dobry wiersz :-)))